Και άλλα tips


Επιπλέον tips με την εγγύηση και την βοήθεια του www.thebabywearer.com

  • Δοκιμάστε το πριν ξεκινήσετε. Φορέστε τον μάρσιπό σας με μια μεγάλη κούκλα, ένα λούτρινο ή ένα μικρό σακί πατάτες(!) και δοκιμάστε να λυγίσετε τα γόνατα σας, να περάσετε πόρτες (προσοχή το κεφάλι!), κάντε δοκιμή πως θα βάλετε μέσα το μωρό και πως θα το βγάλετε. Τα περισσότερα δηλωμένα ατυχήματα είναι όταν η μαμά σκοντάφτει και πέφτει έτσι είναι σημαντικό να αναπτύξετε τα ρεφλέξ για να κρατήσετε το μωρό και να το προστατέψετε αν κάτι συμβεί αναπάντεχα.
  • Όταν ξεκινήσετε να φοράτε το μωρό σας να το υποστηρίζετε με το ένα χέρι μέχρι να νιώσετε έτοιμη και με αυτοπεποίθηση.
  • Μάθετε να φοράτε το μάρσιπο σας σωστά και να αισθάνεστε πραγματικά άνετα. Αυτό είναι σημαντικό και για το σώμα σας αλλά και για την ασφάλεια του μωρού.
  • Αλλάξτε θέσεις. Φυσικοθεραπευτές προτείνουν να αλλάζετε θέσεις αν κάνετε κάτι για πολλή ώρα. Αν φοράτε sling για παράδειγμα να αλλάζετε ώμους συχνά. Το συντομότερο που θα ξεκινήσετε να το κάνετε αυτό θα είναι και πιο εύκολο. Στο μωρό θα αρέσει η αλλαγή θέσης και θα κάνει και καλό στο σώμα σας. Χρησιμοποιήστε τη λογική σας και τις ανάγκες σας.
  • Στηρίξτε το μωρό σας με το χέρι ΚΑΘΕ φορά που σκύβετε.
  • Σταδιακά αναπτύξτε τις αντοχές σας. Αυτό θα συμβεί φυσικά αν το μωρό είναι νεογέννητο. Αν ξεκινήσατε να φοράτε μάρσιπο με το μωρό μεγαλύτερο, δοκιμάστε να τον φοράτε για λίγο πολλές φορές μέσα στη μέρα, είναι πολύ καλύτερο από το να τον φορέσετε για πολλή ώρα. Σταδιακά θα δείτε ότι θα μπορείτε να τον φορέσετε περισσότερη ώρα όταν προσαρμοστούν οι μύς σας.